Equip-Test Elektronikai mérőeszköz fejlesztés

Kedvezményezett neve: Equip-Test Kft.

Projekt címe: Elektronikai mérőeszköz fejlesztés az Equip-Test Kft-nél

Támogatás összege: 281 041 785 Ft

Támogatás mértéke: 56,2%

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00478

Projekt befejezés dátuma: 2019. február 28.

Az Equip-Test Kft. a Széchenyi 2020 program keretében 281,04 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című pályázaton. Az Equip-Test Kft. által kifejlesztett új mérőeszköz tökéletes megoldást jelent a globális elektronikai piac (OEM, CMS, EMS) legjellemzőbb tendenciájára, mégpedig a csökkenő árak mellett elvárt magasabb műszaki tartalom igényére.

Fejlesztés az elektronika és félvezető-technológia iparágában, az elektronikai méréstechnika területén történt, melynek köszönhetően a mai modern technológiai iparágak közül mindet érinti, ahol a gyártott termékben elektromosság fellelhető. Fejlesztés célja volt az elektronikai, autóiparban, orvosi műszeriparban és számos más elektronikai eszközökben használatos, mérési berendezésekben alkalmazott, mérési pontok csatlakozásához szolgáló, úgynevezett teszt érzékelők gyártása. Maga a fejlesztés az elektronikai iparágban használt teszt érzékelők gyártási eljárásának új módon történő megváltoztatását célozta meg.

A fejlesztés eredménye és terméke egy újfajta teszt érzékelő lett, mely az új gyártási technológiának köszönhetően, magas minőséget nyújt, piacképes áron.

A beruházás 28 hónapra lett tervezve, az Equip-Test Kft. esetében ez azt jelenti, hogy 2019.02.28-ig kifejlesztésre került a megnövelt élettartamú mérőeszköz, amely az elektronikai méréstechnika bármely területén használható és a meglévő termékeknél 20-30%-kal hosszabb élettartammal rendelkezik

Jelen beruházás helyszíne Tolna megyében, Dalmand, Kossuth Lajos u. 7. szám alatt található. Az országos átlagtól elmaradó gazdasági fejlettségű, de magasabb munkanélküliségi rátával rendelkező térségben a projekt 6 új munkahelyet hozott létre, amelyből 3 magasan kvalifikáltnak számít, így a fejlesztésünk hozzájárult az elmaradott térség fejlesztéséhez

A fejlesztésről bővebb információt a www.equip-test.com oldalon olvashatnak.

Kapcsolat: Equip-Test Kft.

Cím: 2220 Vecsés, Vágóhíd utca 19.

Telefon/fax: + 36-29/550-940

E-mail: info@equip-test.com

Sajtóközlemény